Waarom elk kind zou moeten dansen

Bij Kids Dance Curacao vinden we dansen heerlijk! Dans is een van de prachtigste vormen van kunst en kan in elke vorm en leeftijdsgroep. Hieronder kaarten wij aan waarom elk kind zou moeten dansen..

1. Dansen is gezond
Landelijk zoeken we naar manieren om de toenemende hoeveelheid kinderen met overgewicht aan het bewegen te krijgen en dansen is daarvoor een goede optie. Dansen is er in een tal van vormen en daarom is er meer aansluiting met een kind dan er wordt gedacht.

2. Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang
Al vanaf de geboorte zoeken kinderen naar manieren om zichzelf fysiek te ontwikkelen; ze gaan bewuster bewegen, leren motorisch handelen en leren kruipen, lopen, staan, pakken et cetera. Kinderen hebben een behoefte om te experimenteren en dansen is daarvoor zeker geschikt!

3. Leren dansen ontwikkelt creativiteit
Creativiteitsontwikkeling is onlosmakelijk verbonden aan dans omdat het kinderen creatief leert denken en het stimuleert om vrij te bewegen, waarbij het hele lichaam wordt betrokken. Kinderen hebben een grote verbeeldingskracht en dansen sluit daar goed bij aan. Zo vormt dans een leerproces en een creatief proces, de expressieve mogelijkheden van hun lichaam leren ze kennen en toepassen en de fantasie wordt geprikkeld.

4. Dansen maakt fysiek sterker en bekwamer
Fysieke aspecten als kracht, lenigheid en conditie worden allemaal getraind met dansen. Ongeacht welk type dans, bewegen is gezond en zo blijft het lichaam fit. En bij dans voelt het niet als training, door het plezier dat kinderen uit het bewegen halen. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen!

5. Dans vergroot het zelfvertrouwen
Dans past heel goed bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Er wordt met dans een beroep gedaan op de persoonlijkheid: kinderen leren namelijk zichzelf open te stellen en iets van zichzelf te laten zien. De veiligheid van de omgeving waarin dit gebeurt is natuurlijk. Hoe prettiger de kinderen zich voelen, hoe eenvoudiger ze zich laten gaan, wwaardoor ze meer durven te laten zien van wat ze kunnen.

Benieuwd naar de mogelijkheden in dans bij Kids Dance Curacao? Bekijk snel alle danslessen die wij aanbieden!